Aubergines met tomatensalsa

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aubergines, snij ze in de lengte in dikke plakken. Bestrooi ze rijkelijk met zout en leg ze 20 minuten in een vergiet.
  • 2 Pel en pers 3 tenen knoflook. Meng ze met de oregano, het citroensap en de olijfolie.
  • 3 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en hak de knoflook. Meng hem met de tomaten, olijfolie, peper en zout. Roer er het basilicum door.
  • 4 Spoel het zout van de plakken aubergine af. Dep ze droog en bestrijk ze met de knoflookolie. Grill ze aan beide kanten goudbruin.
  • 5 Kruid de geroosterde aubergines met peper en zout en serveer ze met de tomatensalsa.
  • 6 Lekker zo, of als bijgerecht bij de barbecue.

Aubergines met tomatensalsa is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-havermoutpannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept