Gedroogde, ingelegde tomaten

1
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de kerstomaatjes, haal ze van de takjes en snij ze doormidden, maar zo dan beide helften nog aan elkaar hangen. Vouw de tomaatjes open en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met pakpapier. Bestrooi licht met poedersuiker en bedruppel met een beetje olijfolie. Zet de tomaatjes 10 à 15 minuten in de oven, tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
  • 2 Pel de knoflook en hak 2 tenen fijn. Rist de helft van de tijm van de takjes en hak de blaadjes fijn. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en hak fijn. Meng met de gehakte knoflook en tijmblaadjes en wat zout.
  • 3 Bestrooi de tomaatjes met de kruiden zoutmix en vouw ze weer toe. Doe ze in een goed schoongemaakte glazen bokaal van 1 liter en doe er de resterende tijm en knoflook bij. Overgiet met 250 ml olijfolie en sluitt de bokaal. Laat een nachtje trekken in de koelkast. De tomaatjes blijven 2 weken houdbaar en zijn lekker als hapje of als bijgerecht bij gegrilde vis of vlees.

Gedroogde, ingelegde tomaten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept