Visspiesjes met saffraanrijst

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de vis in blokjes. Kruid met peper en verpak elk visblokje in een reepje ham. Prik ze op spiesjes
  • 2 Breng 4 koppen water aan de kook met de saffraan en de salieblaadjes. Strooi er de rijst bij. Laat 10 minuten koken (of tot de rijst gaar is en al het water opgeslorpt).
  • 3 Snij de olijven in stukjes. Hak de peterselie en de dille. Vermeng met de rijst.
  • 4 Bestrijk de brochetjes lichtjes met olijfolie. Leg ze 5 minuten op de tafelgrill, of rooster ze op de barbecue. Keer ze vaak om.
  • 5 Schep de rijst in de bakringetjes. Druk goed aan. Druk de rijsttaartjes met de rugkant van een lepel uit de ringetjes, meteen op de borden. Leg er de brochettes bij en serveer.

Visspiesjes met saffraanrijst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf in bakpapier
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visspiesjes met kruidige Marokkaanse chermoula
20 min-
Bekijk recept
Oosterse visspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visspiesjes met paprikasaus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde visspiesjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept