Tapas: patatas bravas

4
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 230°C. Spoel de aardappelen schoon en dep ze droog. Snij ze in partjes en meng ze met een beetje olijfolie. Leg op een ingevette bakplaat en zet 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
  • 2 Spoel de paprika en snij in blokjes. Fruit ze in olijfolie.
  • 3 Pel en snipper de ui en de knoflook, fruit ze in olijfolie. Schep er het paprikapoeder door. Doe er de tomatensaus, wijn en laurier bij. Breng op smaak met harissa, azijn, suiker en zout. Roer er de paprikablokjes en de wijn door. Dek af en laat 30 minuten zachtjes stoven.
  • 4 Verdeel de aardappelen over glaasjes, lepel er wat saus bij en een lepeltje mayonaise. Werk af met een snuifje cayennepeper.

Tapas: patatas bravas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Patatas bravas
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Patatas bravas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Patatas Bravas
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Patatas Bravas
30-60 min -
Bekijk recept

Gevulde camembert met cranberry’s en rucola
25 min-
Bekijk recept
Frisse maïssandwiches met worst en groentespiesjes
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Spaanse tapas balletjes
Bekijk recept
Tapas
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept