Quiche Lorraine

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het bladerdeeg en bekleed er een bakvorm mee. Prik er met een vork enkele gaatjes in.
  • 2 Pel en snipper de ui fijn. Spoel de prei en snij in reepjes. Verhit boter in de pan en fruit de ui en de prei. Laat afkoelen.
  • 3 Bak de spekblokjes goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Kluts de eieren los met de room. Voeg de kaas toe en breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
  • 5 Verdeel de spekblokjes en de groenten over de bodem. Schenk de eitjes erover en schuif de quiche 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bodem mooi lichtbruin is en de vulling gestold is. Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.

Quiche Lorraine is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche lorraine met prei
Bekijk recept
Quiche lorraine
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche lorraine (hartige spektaart)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept