1 Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een taartvorm met het deeg. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
2 Leg bakpapier op het kruimeldeeg en vul met gedroogde bonen of met bakknikkers. Zet 12 minuten in de oven en verwijder papier en bakknikkers.
3 Klop de eieren met de helft van de suiker tot een luchtige crème. Schep er de limoenschil, het limoensap en de zure room door. Schenk de crème in de voorgebakken deegbodem en zet 45 minunten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
4 Maak de merinque door 3 eiwitten met een snufje zout en de rest van de suiker stijf te kloppen. Spatel er het maïszetmeel door.
5 Schep de meringue in een spuitzak (of plastic zak waar je een punt afknipt) en spuit toefjes op de taart. Zet in de oven tot de meringue kleurt. Lekker met een bolletje vanille-ijs erbij.
Limoentaart met merinque is een recept van Libelle Lekker