Zuiderse ossobuco

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de ui glazig in olijfolie en laat dan op een zacht vuurtje verder stoven tot ze zacht is.
  • 2 Haal de kalfsschenkels door de bloem. Verhit de boter in een stoofpot en bak daar de kalfsschenkels in aan. Doe de uien bij het vlees. Giet de wijn erbij en laat op een zacht vuurtje inkoken.
  • 3 Lepel het tomatenconcentraat erbij. Laat de schenkels nog anderhalf uur op een zacht vuur stoven. Overgiet twee keer met een pollepel kalfsbouillon om het vlees sappig te houden.
  • 4 Maak de gremolata: hak de citroenzeste fijn samen met wat bladpeterselie en een teentje knoflook. Meng de gremolata door het kookvocht en druppel de saus over de kalfsschenkels.

Zuiderse ossobuco is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes à la ossobuco
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossobuco met groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Iberico-varken met zuiderse kruidenboter
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiering met zuiderse groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flammeküche met zuiderse groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Love fish van de zuiderse zeeën
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept