Aspergeslaatje met ham en basilicumboter

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges, snij ze in stukken. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Schep ze voorzichtig uit het water en laat schrikken onder ijskoud water. Laat uitlekken.
  • 2 Boen de aardappels schoon, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Bak ze rondom goudbruin in een beetje boter met olijfolie.
  • 3 Spoel en scheur de sla. Snij de ham in stukjes. Snij de artisjokharten in partjes, meng ze met de sla, de ham en de asperges. Schep er de gebakken aardappeltjes door. Scheur de mozzarella in stukjes en doe die er ook bij.
  • 4 Smelt de boter. Pel en pers de knoflook. Doe hem bij de boter en verwarm 1 minuutje. Snipper ¼ van de basilicumblaadjes en schep ze erdoor.
  • 5 Lepel de boter over de salade. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten en nog enkele verse blaadjes basilicum.

Aspergeslaatje met ham en basilicumboter is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaten-basilicumboter
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stokbrood met basilicumboter
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Biefstukken met basilicumboter en sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Basilicumboter
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kalkoengrillade met aspergeslaatje
0 min
Bekijk recept
Aspergeslaatje
0 min
Bekijk recept
Asperge-waterkersslaatje met zalm
0 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokantje van griet
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept