Panna cotta van witte asperges

4
120 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en kook ze beetgaar in de melk. Laat uitlekken. Hou de kopjes apart, pureer de rest van de asperges met de room. Duw ze door een zeef. Kruid de aspergeroom met peper en zout en verwarm even, maar niet tot een kookpunt.
  • 2 Week de gelatine in koud water, knijp uit en los hem op in de aspergeroom. Verdeel de room over glaasjes en laat afkoelen. Laat ze dan nog 2 uur opstijven in de koelkast
  • 3 Pers de sinaasappel uit en snij de sinaasappelschil in fijne reepjes. Meng de olie met de azijn, de honing, het sinaasappelsap en zoveel schil als je lekker vindt. Snipper de peterselie. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Werk de panna cotta af met de aspergekopjes en de sinaasappeldressing.

Panna cotta van witte asperges is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept