Pasta met ham en lente-ui

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Snij de ham in blokjes van 1 cm. Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen.
  • 2 Schep de tomaatjes uit de olie (bewaar de olie) en doe ze in de blender. Doe er de knoflook en pijnboompitten bij, en zoveel olijfolie als nodig voor een romige pesto. Mix alles fijn. Meng er de geraspte parmezaan door en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verhit 1 el van de tomatenolie en laat er de hamblokjes lichtjes in kleuren.
  • 4 Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng hem met 3 of 4 el van de tomatenpesto. Schep er de room en de oregano door. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de pasta over de borden en werk af met lente-ui en parmezaanschilfers.

Pasta met ham en lente-ui is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept