Saffraanrisotto met cava

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de houtachtige uiteinden van de asperges. Snij de stengels in stukjes van zo'n 4 cm. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten kokend water en spoel meteen onder koud water.
  • 2 Stoof de sjalot aan in een pan met dikke bodem, in 3 eetlepels boter. Voeg de rijst toe. Laat 2 minuten stoven en roer voortdurend. Blus met cava. Roer zachtjes om, tot al het vocht opgenomen is.
  • 3 Doe de saffraandraadjes bij de bouillon. Giet een pollepel bouillon bij de rijst en roer tot die volledig is opgenomen. Gebruik zo alle bouillon op, tot de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur en roer er parmezaan, klontje boter en asperges door. Kruid met peper, peterselie en zout.

Saffraanrisotto met cava is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zomer-bowl
10 min
Bekijk recept
Zalm in cava met kappertjes
15 min Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Green Cava
35 min Snack
Bekijk recept

Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto met cantharellen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept