Zalm in papillot en gevulde aardappel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen goed schoon, kook ze beetgaar in de schil, in gezouten water. Snij de lente-uitjes in stukken.
  • 2 Snij de citroen in plakjes en fruit ze samen met de hele knoflookteentjes goudbruin in olijfolie.
  • 3 Verdeel de lente-ui en de knoflook over 4 grote vellen bakpapier. Strooi er oregano over en leg er de zalm bovenop. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de laurier, rozemarijn en citroen bij.
  • 4 Schenk een scheutje witte wijn over de vis en vouw de pakketjes goed dicht. Zet 20 minuten in de oven. Doe de aardappelen in een schotel en zet ze erbij.
  • 5 Pel en pers de knoflook. Meng hem met de boter en de bieslook. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • 6 Schik de papillotten op de borden. Snij de aardappelen kruisgewijs in, schep er de kruidenboter op en werk af met gerookte zalm. Serveer ze bij de papillotten.

Zalm in papillot en gevulde aardappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept