Salade van rode biet, walnoot en rucola

4
50 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de aardappelen schoon. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Laat even afkoelen en halveer de aardappelen.
  • 2 Halveer de rode bietjes en snij ze in dunne plakjes. Spoel de rucola en schud ’m goed droog. Laat de mozzarella goed uitlekken en trek ’m in stukjes.
  • 3 Hak de walnoten grof. Rooster ze kort in een pan zonder vetstof. Neem ze uit de pan en zet even opzij.
  • 4 Verhit de boter in een grote pan. Voeg de aardappelen en de rode bietjes toe, wentel ze door de boter. Laat lichtjes kleuren en roer geregeld. Laat afkoelen.
  • 5 Klop een vinaigrette van de olie en de wijnazijn, kruid met peper en zout.
  • 6 Meng de aardappelen en de rode bietjes met de rucola, de mozzarella, de nootjes en de vinaigrette. Verdeel de salade over de borden en serveer.

Salade van rode biet, walnoot en rucola is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept