Pompoensoep met maanzaad

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappel en de pompoen, snij ze allebei in stukken.
  • 2 Pel en hak de ui. Fruit ‘m in 2 el olijfolie. Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe. Bestrooi met 2 kl maanzaad en een snuifje chilipoeder en laat 5 minuten mee stoven. Blus met de bouillon. Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen. Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.
  • 3 Verwarm de oven voor op 210°C. Steek met een vormpje sterretjes uit het bladerdeeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi met maanzaad. Zet 10 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn.
  • 4 Breng de soep opnieuw tot tegen het kookpunt. Is ze wat te dik, voeg dan meer bouillon toe. Verdeel ze over de borden en werk af met gehakte peterselie en de sterretjes.

Pompoensoep met maanzaad is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kaasblokjes
45 min-
Bekijk recept
Bonen-venkelsalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept