Tarte tatin met witloof

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Maak het witloof schoon en snij het overlangs doormidden. Blancheer het kort in kokend gezouten water en laat uitlekken.
  • 3 Schik het witloof op de snijkant in een beboterde ovenschaal. Leg er de steranijs bij.
  • 4 Schil de appels, snij ze in blokjes en bak ze even in boter. Verdeel ze rondom het witloof. Kruid met peper en bestrooi met anijszaadjes.
  • 5 Leg er het vel bladerdeeg over en stop de randen goed in. Prik er enkele gaatjes in. Zet 35 minuten in de oven. Laat even afkoelen en ontvorm dan omgekeerd op een schaal.

Tarte tatin met witloof is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept