Carpaccio van sint-jakobsvruchten

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 500 g tomatenblokjes aan de kook met de gesnipperde ui, gember, rozijnen, azijn, kruidnagels, laurier, suiker en het kaneelstokje. Laat 40 minuten zachtjes sudderen, roer regelmatig.
  • 2 Blancheer de asperges kort. Laat schrikken in koud water en uitlekken.
  • 3 Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng met de maïsolie, het citroensap, de sjalot en een snuifje zout. Verwarm langzaam en laat 10 minuten zachtjes trekken. Schenk door een zeef.
  • 4 Snij de sint-jakobsvruchten in flinterdunne plakjes. Lepel er de vanilleolie over en laat 10 minuten in de koelkast marineren.
  • 5 Schik de sint-jakobsvruchten dakpansgewijs. Lepel er de chutney bij en werk af met de rest van de tomatenblokjes, de bieslook en de asperges.

Carpaccio van sint-jakobsvruchten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept