Venkelsalade met nectarines en ham

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de knoflook. Fruit hem 1 tot 2 minuten in een scheutje olijfolie. Blus met de balsamicoazijn en de bouillon. Laat op matig vuur 15 tot 20 minuten inkoken. Los het maïszetmeel op in 4 el koud water en bind er de balsamicosaus mee. Laat volledig afkoelen, liefst een hele nacht. Pureer de saus glad met de staafmixer of in de blender.
  • 2 Maak de venkelknollen schoon en halveer ze. Verwijder het harde gedeelte. Snij 1 venkelhelft in dunne plakjes, snij de rest in fijne reepjes. Hak het venkelgroen grof.
  • 3 Schik de venkelplakjes en de nectarines in stervorm op de borden. Leg de plakjes ham met de venkelreepjes in het midden op de borden. Kruid met zout en peper van de molen. Druppel wat olijfolie over de salade. Werk af met de balsamicosiroop en plukjes venkelgroen.

Venkelsalade met nectarines en ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Focaccia met venkelsalade en runderreepjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Fantasyburger
30 min-
Bekijk recept