Citroentaart met kruimeldeeg

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de citroenen en rasp de schil. Snij 1 citroen in heel fijne plakjes. Pers de andere 3 uit.
  • 2 Smelt de boter en laat wat afkoelen. Klop de eieren schuimig met de suiker. Roer er de citroenschilletjes, het citroensap en de gesmolten boter door.
  • 3 Bekleed een ingevette bakvorm met het kruimeldeeg. Prik er met een vork gaatjes in en schuif het 15 minuten in de oven. Laat afkoelen. Verlaag ondertussen de oventemperatuur tot 180°C.
  • 4 Schep de citroencrème in de vorm en zet 15 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, beleg ze met plakjes citroen, bestrooi ze met kristalsuiker en zet ze nog 10 minuten in de oven.
  • 5 Laat de taart afkoelen op een rooster en serveer ze koud.

Citroentaart met kruimeldeeg is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept

Citroentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroentaart
55 min Nagerecht
Bekijk recept