Gevulde aardappel met spek en paddenstoelen

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Kook de aardappelen in de schil tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en hou apart. Borstel de paddenstoelen schoon. Snipper de basilicumblaadjes, de rozemarijn en 4 takjes bieslook. Snij het spek en de ham in reepjes.
  • 2 Verhit olijfolie in een pan. Bak de paddenstoelen op hoog vuur. Voeg er de kruiden en de zilveruitjes aan toe. Kruid goed met peper. Hou apart.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak het vlees krokant op hoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de reepjes met de paddenstoelen.
  • 4 Snij een hoedje van de aardappelen. Lepel ze een beetje uit. Vul ze met de farce. Werk af met bieslooksprietjes en een flinke draai van de pepermolen.
  • 5 Roomdip: Klop 1 dl room half op. Voeg er 100 g zure room bij en klop het mengsel stijf.

Gevulde aardappel met spek en paddenstoelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept