Broodpudding met rozijnen

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de korsten van het brood. Smeer de sneetjes dun in met boter en snij ze diagonaal middendoor, in driehoekjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 3 Vet een ovenschaal in met boter.
  • 4 Strooi wat rozijntjes op de bodem van de ovenschaal. Leg er enkele sneetjes brood dakpansgewijs bovenop. Bestrooi opnieuw met rozijnen. Bouw de broodpudding verder op in 3 tot 4 laagjes van afwisselend brood en rozijnen.
  • 5 Roer de eieren los met de suiker, de vanillesuiker, de room en de melk. Schenk het mengsel over het brood. Bak de broodpudding in 40 minuten gaar. Bestrooi naar smaak met poedersuiker.

Broodpudding met rozijnen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Broodpudding met appel
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade broodpudding
35 min
Bekijk recept
Broodpudding met abrikozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept