Gevulde artisjokken

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de artisjokken, verwijder de onderste blaadjes en breek het steeltje eraf. Snij het bovenste derde deel eraf.
  • 2 Breng water aan de kook met het citroensap. Kook er de artisjokken 45 minuten in. Ze zijn gaar als je de onderste blaadjes er makkelijk af kunt trekken. Laat uitlekken. Haal er met een lepel het hooi uit (het is niet eetbaar).
  • 3 Pel en snipper de knoflook. Bak het gehakt rul in een beetje olie, samen met de knoflook. Meng met de tijm en de oregano.
  • 4 Vul de artisjokken met het gehakt. Knoop er een keukentouwtje omheen, zodat ze niet uit elkaar vallen. Bestrooi ze met paneermeel en schik ze in een ovenschaal. Zet 15 minuten in de oven.
  • 5 Serveer met tagliatelle of stokbrood en wat olijfolie.

Gevulde artisjokken is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept