Benedict eieren

4
25 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de knoflook. Fruit aan in de olijfolie en voeg de spinazie toe, roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Hou even warm.
  • 2 Bak de plakjes spek zonder vetstof krokant in een pan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Breng in een pannetje wat water aan de kook met de witte wijnazijn. Breek elk ei afzonderlijk in een kommetje. Roer het water tot een draaikolk en laat het ei erin glijden. Pocheer elk ei apart, maximaal 3 minuten. Schep het met een schuimspaan uit het water en leg het in een kom met koud water; snij de randen bij.
  • 4 Halveer de broodjes en rooster ze. Besmeer een helft met boter en beleg met een plakje spek. Verdeel er de spinazie over en leg er een gepocheerd ei op. Werk af met de hollandaisesaus en wat bieslook.

Benedict eieren is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle eggs benedict met asperges en zalm
15 min
Bekijk recept
Eggs benedict
30 min
Bekijk recept
Egg benedict met spinazie en kaas
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Eggs benedict
30 min Voorgerecht
Bekijk recept