Broodpudding

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de korsten van het brood.
  • 2 Spoel de rozijnen.
  • 3 Klop het eiwit op.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Roer 200 gram suiker los in de warme melk en giet over het brood. Laat een half uurtje rusten.
  • 6 Kluts de eieren en voeg er de rozijnen en wat kaneelpoeder bij. Roer dit mengsel door het broodpapje.
  • 7 Smeer een bakvorm in met zachte boter. Giet het broodmengsel in de vorm en laat 50 minuten bakken in de oven.
  • 8 Stort de broodpudding op een rooster en laat afkoelen.
  • 9 Maak glazuur met het stevig opgeklopte eiwit en de fijne suiker. Strijk over de broodpudding om te laten opstijven. 1
  • 0 Deze broodpudding is ook zeer lekker wanneer in het broodpapje gehakte nootjes of enkele lepels aardbeienconfituur worden geroerd. Ook eiergelei of lemon curd gaan goed samen met dit gerecht.

Broodpudding is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Broodpudding met appel
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade broodpudding
35 min
Bekijk recept
Broodpudding met abrikozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Broodpudding met appel
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade broodpudding
35 min
Bekijk recept
Broodpudding met abrikozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept