Kaassoufflé

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren.
  • 2 Beboter een soufflévorm met een diameter van 22 centimeter.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Smelt de rest van de boter in een kookpan, schud de bloem erbij schudden en roer tot een gladde, blonde roux.
  • 5 Voeg de melk toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat al roerend een achttal minuten indikken. Neem van het vuur nemen en laat kort afkoelen.
  • 6 Roer er vervolgens de eierdooiers en de geraspte kaas door.
  • 7 Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw en spatel voorzichtig door de kaassaus.
  • 8 Schep over in de beboterde soufflévorm en laat  35 minuten in de oven bakken. De ovendeur nooit openen tijdens het bakken.
  • 9 Deze soufflé wordt nog smakelijker wanneer aan de kaassaus enkele lepels fijngehakte peterselie worden toegevoegd.

Kaassoufflé is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kaassouffle Zonder Fratsen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kaassouffle Zonder Fratsen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept