Gekarameliseerde krielaardappelen

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de wortelen en de selderij in staafjes van 3 centimeter.
  • 2 Rooster de pijnboompitten.
  • 3 Kook de krielaardappelen beetgaar in licht gezouten water.
  • 4 Fruit de groenten aan in boter, overgiet met groentebouillon, kruid met peper en gemberpoeder en stoof gedurende 8 minuten. Breng verder op smaak met een beetje zout.
  • 5 Laat de suiker goudbruin smelten in een pan met antikleeflaag. Voeg de boter en de witte wijn toe en bak hierin de ondertussen lichtjes afgekoelde aardappelen gedurende een vijftal minuten onder af en toe roeren.
  • 6 Voeg de groenten bij de aardappelen en warm even door. Bestrooi met pijnappelpitten.

Gekarameliseerde krielaardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kippenblokjes met champignons en dragon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisalade met gerookte kip
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde maaltijdsalade met kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde witlof
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-braadworstgratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept