Bladerdeeg met aardbeien

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2 Rol het bladerdeeg open tot een zo groot mogelijk vierkant. Rol de rand van het deeg op.
  • 3 Klop het eigeel los.
  • 4 Leg het deeg op een goed ingevette bakplaat en bestrijk met eigeel. Laat gedurende 30 minuten rusten. Plaats daarna 25 minuten in de oven en laat terug afkoelen.
  • 5 Verwarm ondertussen de abrikozenconfituur. Klop de gekoelde slagroom op met de poedersuiker.
  • 6 Strijk tweederde van de abrikozenconfituur over het deeg. Verdeel daarop de opgeklopte room en de aardbeien. Bedek vervolgens de aardbeien met de rest van de confituur.

Bladerdeeg met aardbeien is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept