1 Snipper de prei en de wortelen tot fijne julienne.
2 Snij het witloof in ikke rondjes, verdeel de broccoli in roosjes.
3 Spoel de sint-jakobsnootjes goed en snij doormidden.
4 Kook de prei en wortelen gaar in een bodempje water.
5 Pocheer witloof en broccoli apart in gezouten kokend water.
6 Schep de groenten uit hun kooknat. Giet de wijn en de visfumet in een pannetje en doe er een gelijke hoeveelheid gezeefd kooknat van de groenten bij. Voeg de saffraan toe, laat op een hoog vuur inkoken en giet de room erbij. Laat een paar minuten indikken, neem van het vuur en bind met de in wat room losgeklopte eierdooier.
7 Kruid de sint-jakobsnootjes met peper en zout en bak gaar in de boter met citroensap.
8 Schep de prei en de wortelen in het midden van een diep bord en schik het witloof en de broccoli eromheen . Versier met sint-jakobsnootjes en overgiet met de saus.
Sint-jakobsnootjes met witloof en groentjes is een recept van Libelle Lekker