Sint-jakobsnootjes met witloof en groentjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de prei en de wortelen tot fijne julienne.
  • 2 Snij het witloof in ikke rondjes, verdeel de broccoli in roosjes.
  • 3 Spoel de sint-jakobsnootjes goed en snij doormidden.
  • 4 Kook de prei en wortelen gaar in een bodempje water.
  • 5 Pocheer witloof en broccoli apart in gezouten kokend water.
  • 6 Schep de groenten uit hun kooknat. Giet de wijn en de visfumet in een pannetje en doe er een gelijke hoeveelheid gezeefd kooknat van de groenten bij. Voeg de saffraan toe, laat op een hoog vuur inkoken en giet de room erbij. Laat een paar minuten indikken, neem van het vuur en bind met de in wat room losgeklopte eierdooier.
  • 7 Kruid de sint-jakobsnootjes met peper en zout en bak gaar in de boter met citroensap.
  • 8 Schep de prei en de wortelen in het midden van een diep bord en schik het witloof en de broccoli eromheen . Versier met sint-jakobsnootjes en overgiet met de saus.

Sint-jakobsnootjes met witloof en groentjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav met groentjes, rozijnen en stukjes Quorn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept