1 Spoel de vruchten schoon en verwijder voorzichtig de steeltjes. Leg in een kom, giet er de likeur en de poedersuiker over en laat intrekken.
2 Klop de room stijf.
3 Verwarm de oven voor.
4 Klop in een pannetje de eierdooiers en de suiker op tot een wit en schuimig mengsel. Verwarm de champagne (of de schuimwijn) tot op het kookpunt en voeg bij het mengsel. Zet het pannetje au bain-marie en klop het mengsel op tot een vaste maar lichte mousse.
5 Plaats het pannetje in een kom met ijskoud water en laat de sabayon afkoelen onder voortdurend kloppen. Roer er tot slot voorzichtig de stijfgeklopte room door.
6 Verdeel de vruchten over verwarmde diepe borden, giet het marinadevocht erover en bedek alles met de sabayon.
7 Bestrooi de bereiding, net voor het opdienen, met poedersuiker en laat gratineren in de warme oven onder de grill. Dien meteen op.
Gratin met rode vruchten is een recept van Libelle Lekker