Dim sum met bouillon

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pureer de kipfilet in de keukenmachine. Doe er de ham, 5 el kippenbouillon, zout, 1 el sojasaus en sesamolie bij en draai even mee. Meng met de gehakte peterselie en bieslook.
  • 2 Breng 1 l kippenbouillon aan de kook met het korianderzaad, de peperbolletjes, de gember en 3 lente-uitjes in ringen. Breng op smaak met sojasaus, vissaus, mirin en rijstwijn. Laat 1 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon.
  • 3 Leg de wontonvellen open op het werkvlak. Schep op elk velletje wat van het gehaktmengsel.
  • 4 Bestrijk de randen van de wontonvellen met water en breng de vier punten samen. Druk goed aan.
  • 5 Verwarm wat water met het plakje limoen in de wokpan. Zet er een bamboe stoommandje boven en beleg de bodem met lente-ui.
  • 6 Zet de dim sum (in porties) op de lente-uitjes en stoom ze in ongeveer 10 minuten gaar. Serveer met wat extra lente-ui en de kippenbouillon.

Dim sum met bouillon is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Dim sums met garnalen en waterkastanje
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Dim Sum van Jenny
45 min-
Bekijk recept
Siu Mai dimsum
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde Dim Sum Met Teriyakisaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept