Bruine fond

4
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snij de groenten in grove stukken.
  • 3 Schik het vlees in een braadpan, overgiet met de olie en laat kleuren in de oven.
  • 4 Voeg de groenten bij het vlees en laat gedurende 10 minuten mee bruinen.
  • 5 Roer de tomatenpuree door het vlees en overgiet met de wijn. Laat inkoken.
  • 6 Overgiet met water tot de ingrediënten net onder staan en laat op een hevig vuur  doorkoken. Voeg de kruiden bij en laat enkele uren op een klein vuurtje trekken.
  • 7 Wrijf de fond door een zeef, breng op smaak en laat afkoelen. Ontvet de afgekoelde fond.

Bruine fond is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevogeltebouillon
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept