Kip met puree en gegrilde groenten

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de aardappelen gaar. Giet af en pureer met boter, peper, zout en nootmuskaat.
  • 2 Spoel de bospeentjes, pastinaak, rode bieten en lenteui. Schraap de peentjes en de pastinaak, snij de pastinaak in reepjes. Stoof de lenteui 5 minuten aan in een geutje olijfolie. Hussel alle groenten met een goede scheut olijfolie door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • 3 Doe de groenten apart in ovenschaaltjes en grill ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.
  • 4 Pel en snipper de sjalotten en stoof in 1 el boter. Voeg het kruidentuiltje met peterselie, tijm en laurier toe en blus met Noilly Prat. Laat de alcohol inkoken en voeg dan 2 dl witte wijn toe. Laat weer inkoken en doe de kippenbouillon erbij. Laat 20 minuten pruttelen. Haal het kruidentuiltje eruit en bind de saus met de room. Werk af met blokjes brie. Roer tot de kaas is opgelost in de saus. Kruid met peper en zout.
  • 5 Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze goudbruin. Serveer de kip met de aardappelpuree, de gegrilde groenten en de kaassaus.

Kip met puree en gegrilde groenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept