Zalmforel in rode biet gerold, met veldsla

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 100° C.
  • 2 Roer de zure room glad met de yoghurt, de bieslook en het citroensap. Kruid met peper en zout. Schil de rode biet en snij hem in zo dun mogelijke plakjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend gezouten water. Spoel ze meteen onder koud water en dep ze droog. Vermeng de room en de mierikswortel, strijk er de bietjes mee in.
  • 3 Dep de visfilets droog en snij ze in repen. Verdeel ze over de plakken rode biet, kruid met peper en zout en rol strak dicht. Leg ze met de naad naar beneden in een beboterde ovenschaal, bestrijk met de rest van de boter. Kruid lichtjes met zout en peper en laat 6 tot 8 minuten zachtjes garen in de oven.
  • 4 Spoel de veldsla en zwier hem goed droog. Schik hem op de borden en bedruppel met de notenolie. Verdeel de vis over de sla en lepel er wat zure room bij. Werk af met plukjes tuinkers.

Zalmforel in rode biet gerold, met veldsla is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegarneerde Zalmforel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde zalmforel
35 min of meer -
Bekijk recept
warme terrine van zalmforel en broccoli
0 min
Bekijk recept