Zoek
Risotto met erwtjes, ham en chipolata
4
45 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 chipolataworsten
1 ui (gesnipperd)
350 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
350 ml witte wijn
300 g risottorijst
50 g parmezaan (geraspt)
4 el room
200 g diepvries erwt
200 g broccoli (in kleine roosjes)
100 g rauwe ham
50 g boter
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Snipper de ui fijn. Breng de bouillon aan de kook. Rasp de parmezaan. Snij de rauwe ham in reepjes.
2
Meng de ui met 1 el olijfolie in een ruime schaal. Zet 2 minuten in de microgolfoven, op 600 Watt.
3
Doe er de rijst bij en overgiet met de kokende bouillon. Dek af en laat 27 minuten garen op 600 Watt.
4
Schep de kaas, boter, room, erwtjes, broccoli en rauwe ham door de rijst. Laat nog 6 minuten verder garen. Bak intussen de chipolata.
5
Breng de risotto op smaak met peper en zout. Serveer hem bij de worst.
Risotto met erwtjes, ham en chipolata is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel witte bonen in tomatensaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chipolata’s gebakken met rozemarijn en paprika’s
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstoof met ratatouille en chipolata
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min
Bijgerecht
Bekijk recept