Kipballetjes met pindasaus

4
30 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het kippengehakt met het ei, de beschuit, de pinda's, de lente-uitjes en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Rol met vochtige handen middelgrote balletjes van het mengsel en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom goudbruin in een mengsel van olie en boter.
  • 3 Mix voor de saus de olie, het limoensap, de ui en de knoflook samen in de blender. Kruid met chilipeper naar smaak.
  • 4 Verwarm het mengsel in een pannetje tot de aroma's vrijkomen. Roer er dan de pindakaas en het water door. Laat sudderen tot een mooi gebonden saus.
  • 5 Serveer de kipballetjes met de warme pindasaus.

Kipballetjes met pindasaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Macaroni met kipballetjes
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipballetjes met paksoi
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kipballetjes in tomatensaus
20 min Bijgerecht
Bekijk recept