Tarte tatin van witloof

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Meng de bloem met een snuifje zout, de koude boter en het ei. Kneed tot een homogeen maar kruimelig deeg. Maak er een bol van, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast.
  • 3 Halveer het witloof in de lengte. Stoof het gaar in 25 g boter met het citroensap en een beetje water. Laat uitlekken.
  • 4 Laat de resterende boter met de suiker smelten en doe in een taartvorm. Schik er het witloof in (snijkant naar boven).
  • 5 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg de deeglap over het witloof. Druk de randen naar binnen in de vorm. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  • 6 Zet de taart 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en keer de taart op een schaal.

Tarte tatin van witloof is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept