Kwartels met savooikool

8
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 200° C. Blancheer de bladeren van de savooikool 10 minuten in licht gezouten kokend water. Koel af met ijskoud water en laat ze uitlekken. Snij in reepjes. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • 2 Vul de kwartels met 1 laurierblaadje en 1 takje tijm. Bestrooi binnen- en buitenkant rijkelijk met peper en zout. Schik ze in een ovenschaal en bestrijk elke kwartel met een beetje boter. Leg er de ongepelde teentjes knoflook bij en zet 15 minuten in de oven.
  • 3 Haal de kwartels uit de schaal en hou ze warm. Giet de wijn in de schaal, roer en breng aan de kook. Giet over in een pannetje, doe er de gevogeltefond bij en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Zeef de saus en hou ze warm.
  • 4 Stoof de kool met de sjalotsnippers aan in een klontje boter. Verwarm de kwartels in de saus. Serveer ze met de kool. Werk af met een lepeltje saus.

Kwartels met savooikool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hoeve-ei in een beursje van savooikool en spekjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes met varkensfilet
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Savooikool Met Pancetta En Knoflook
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tongscharfilets met gesmoorde savooikool
0 min
Bekijk recept

Kwartelfilets met Spaanse spinazie
30 min-
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kwartel met geurige couscous
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept