Hertenkalffilet met amandelkorst

8
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 180° C. Doe de couscous samen met het citroensap en de olijfolie in een grote kom. Giet er 300 ml kokend gezouten water op. Dek af met een bord en laat staan tot de couscous al het water heeft opgeslorpt.
  • 2 Snij met behulp van een dunschiller fijne aubergineslierten. Gril ze aan beide kanten en snij ze in kleinere stukjes.
  • 3 Doe wat olijfolie bij de aubergines en breng op smaak met peper en zout. Meng de aubergines met de gesneden munt door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Doe het paneermeel in een blender, voeg er de amandelen, de bladpeterselie en de boter aan toe. Smeer het vlees in met mosterd en haal het vervolgens door de notenmengeling.
  • 5 Bak het vlees in olijfolie tot het goudbruin is. Leg de filets in een ovenschaal. Laat het vlees in 8 tot 10 minuten gaar worden in de warme oven. Serveer de plakjes hertenkalf met de couscous.

Hertenkalffilet met amandelkorst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met amandelkorst
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei met amandelkorst en beurre blanc
45 min-
Bekijk recept
Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapiafilet met amandelkorst en mangosalsa
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenragout met bospaddenstoelen, pasta en groene kool
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mijn Kerstdiner: Hertenkalffilet met tarte tatin
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap van hertenkalf met vijgensaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
HERTEKALFFILET MET DUO VAN GROENTEN EN PORTOSAUS
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept