Fish and chips

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Spoel ze en dep ze droog met een schone keukendoek. Bak ze 3 minuten in de friteuse op 160° C. Schud er de meeste olie af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Dep de vis droog, snij ’m in 4 gelijke stukken. Kruid ze met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de stukken vis eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste door het broodkruim; druk zachtjes aan.
  • 3 Maak de tartaarsaus: hak de augurk, het ei en de kappertjes en meng alles, samen met de kruiden. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • 4 Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de frieten een tweede keer op 180° C, 2 à 3 minuten. Laat uitlekken en serveer samen met de tartaarsaus.

Fish and chips is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept

Kipreepjes met groene curry
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekruid varkensgehakt in slablad
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelcurry met kokosmelk
35 min Bijgerecht
Bekijk recept