Caesarsalade

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en droog de sla. Scheur de bladeren in fijne repen. Pel en snipper de knoflook.
  • 2 Maak eerst de dressing. Doe de sardientjes, de olijfolie, het ei, de mosterd en de parmezaan in een mengbeker en mix fijn. 
  • 3 Leng aan met room (de dressing mag vrij vloeibaar zijn). Breng op smaak met citroensap en worcestersaus. Zet ten minste 1 uur in de koelkast.
  • 4 Haal de korsten van het brood en snij het kruim in dobbelsteentjes van 1 cm. Bak ze goudbruin de maisolie.
  • 5 Schep er de knoflook door en bak heel kort mee (anders wordt hij bitter). Laat de crôutons uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Verdeel de sla over de borden. Lepel er de dressing bij. Werk af met de crôutons en de geraspte kaas.

Caesarsalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse caesarsalade op toast
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Supersnelle caesarsalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caesarsalade met scampi’s
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde caesarsalade met tomaat
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse caesarsalade op toast
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Supersnelle caesarsalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caesarsalade met scampi’s
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde caesarsalade met tomaat
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept