Zoek
Caesarsalade
4
20 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 sardienen ((blik))
4 sneetjes wit brood
1 Romeinse sla
1 ei (op kamertemperatuur)
room
25 g parmezaan (gemalen)
2 el parmezaan (geraspt)
1 tl citroensap
worcestersaus
6 el maïsolie
1 dl extra vierge olijfolie
2 knoflookteentjes
0.5 kl mosterd
citroensap
Bereiding
1
Spoel en droog de sla. Scheur de bladeren in fijne repen. Pel en snipper de knoflook.
2
Maak eerst de dressing. Doe de sardientjes, de olijfolie, het ei, de mosterd en de parmezaan in een mengbeker en mix fijn.
3
Leng aan met room (de dressing mag vrij vloeibaar zijn). Breng op smaak met citroensap en worcestersaus. Zet ten minste 1 uur in de koelkast.
4
Haal de korsten van het brood en snij het kruim in dobbelsteentjes van 1 cm. Bak ze goudbruin de maisolie.
5
Schep er de knoflook door en bak heel kort mee (anders wordt hij bitter). Laat de crôutons uitlekken op keukenpapier.
6
Verdeel de sla over de borden. Lepel er de dressing bij. Werk af met de crôutons en de geraspte kaas.
Caesarsalade is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Frisse caesarsalade op toast
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Supersnelle caesarsalade
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Caesarsalade met scampi’s
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde caesarsalade met tomaat
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse caesarsalade op toast
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Supersnelle caesarsalade
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Caesarsalade met scampi’s
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde caesarsalade met tomaat
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept