Citroencrème met braambessen

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de braambessen en dep ze droog.
  • 2 Bekleed de bodem en randen van een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Bedek de bodem met het kruimeldeeg. Leg er bakparels of droge witte bonen op. Bak het kruimeldeeg 20 minuten voor in een op 180° C voorverwarmde oven. Verwijder de bakparels of gedroogde bonen en laat afkoelen in de bakvorm.
  • 3 Klop in een sauspan de eieren, de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap schuimig. Klop het eimengsel met de boter, boven een warmwaterbad, tot een stevige crème. Giet de citroencrème in de taartvorm. Werk af met de braambessen. Laat afkoelen.
  • 4 Haal de citroencrème uit de taartvorm en verwijder het bakpapier. Verdeel aan tafel.

Citroencrème met braambessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Taart met verse kaas en kleine rode vruchten
35 min
Bekijk recept
Gewonnen of verloren brood in mueslikorst
Lunchgerecht
Bekijk recept

Cappuccino Van Chocolade Met Citroencreme
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde Sliptong Met Avocado-citroencreme
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjes Met Citroencreme
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Cappuccino van chocolade met citroencreme
0 min
Bekijk recept