Gratin met abrikozen

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel, halveer en ontpit de abrikozen. Besprenkel ze met de abrikozenlikeur. Bestrooi ze met poedersuiker en zet opzij.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 3 Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de vanillesuiker en de poedersuiker tot een glad, wit mengsel. Klop de room stijf met wat poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel de room door het dooiermengsel. Roer een schepje stijf eiwit door het mengsel. Spatel daarna al het eiwit voorzichtig door het mengsel.
  • 4 Verdeel de abrikozen over 4 ovenvaste, ondiepe kommetjes. Verdeel er het eimengsel over. Bestrooi met de amandelschilfers. Zet de kommetjes 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde over tot het mengsel goudbruin kleurt.
  • 5 Werk af met poedersuiker. Serveer warm.

Gratin met abrikozen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept