Pittige capellini met scampi

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi's, maar de staart er nog aan laten, en verwijder het darmkanaal. Hak de knoflook fijn. Snij de rode peper in ringetjes, verwijder wel de zaadjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de sluimererwten in fijne reepjes. 
  • 2 Roer 1/2 kl piment d’Espelette door 2 kl zeezout en haal de (ontdooide) scampi’s door dit mengsel.
  • 3 Laat een pan goed heet worden. Giet er 2 el olijfolie in en roerbak de knofl ook, het pepertje en de lente-uitjes kort.
  • 4 Doe er de scampi’s bij en roerbak ze mooi roze (voeg er zo nodig enkele eetlepels water aan toe zodat knofl ook, uitjes en pepertjes niet verbranden).
  • 5 Voeg er ten slotte de sluimerwten aan toe en bak nog een minuutje mee.
  • 6 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en leg op de borden. Verdeel er het scampimengsel over en geef nog een draai van de pepermolen.  Serveer meteen.

Pittige capellini met scampi is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept