Lamsvlees met tamtam

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het lamsvlees in blokjes. Snipper de knoflook. Snij de paprika's in reepjes. Snij de komkommer in blokjes. Pel, ontpit en snij de 2 tomaten in blokjes. Snij de ui fijn. 
  • 2 Meng het lamsvlees met komijn, paprikapoeder, zout, knoflook en olijfolie. Laat minstens een uur marineren.
  • 3 Meng alle ingrediënten, de komkommer, tomaten, ui, olijfolie, wijnazijn, peper en zout,  voor het slaatje en zet koel weg.
  • 4 Stoof de rode paprika in een pan met olijfolie. Doe er het lamsvlees bij en bak mooi bruin. Kruid zo nodig met peper en zout.
  • 5 Verhit wat olie in een wok. Pel de bakbananen en snij ze in plakjes. Bak ze in de olie goudbruin en wentel ze door kokospoeder.
  • 6 Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden. Leg daar het lamsvlees op, en werkaf met gebakken banaan. Druppel een beetje room over de borden, garneer met peterselie en serveer meteen.

Lamsvlees met tamtam is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept