Aardappelbootjes met kruidenpuree

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in de schil gaar in licht gezouten water. Laat 10 minuten afkoelen. Hou 4 mooie aardappelen apart. Pel de rest en prak ze met een vork fijn. 
  • 2 Snij de apart gehouden aardappelen in de lengte middendoor. Hol ze met een lepeltje of een julienneboor voorzichtig uit, maar laat de randen ±1 cm dik. Doe het uitgehaalde vruchtvlees bij de geprakte aardappelen. 
  • 3 Mix de tuinkruiden fijn in de olijfolie. 
  • 4 Roer wat kruidenolie door de geprakte aardappelen, tot de gewenste dikte. Roer er ook de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout.  
  • 5 Doe de kruidenpuree in een spuitzak en vul er de uitgeholde aardappelen mee. Zet ze even onder de hete ovengrill, tot de puree mooi kleurt. Werk af met een sprietje bieslook.

Aardappelbootjes met kruidenpuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonades met kruidenpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met romige kruidenpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken asperges met haricots verts
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Krokante aardappelbootjes met bacon
25 min Snack
Bekijk recept
Aardappelen in veldkleed met grijze garnalen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept