Geroosterde knoflookaardappeltjes

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel en droog de aardappeltjes. Halveer ze. Hak de peterselie fijn. 
  • 2 Doe de aardappeltjes en de knoflook in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en roer er 1 à 2 el olijfolie door, zodat de aardappeltjes en de look rondom goed bedekt zijn met een laagje olie. Zet ze 25 à 30 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat 10 minuten afkoelen.  
  • 3 Haal de teentjes look uit de ovenschaal en duw ze uit hun 'jasje'. Doe de lookpulp in een ruime schaal en roer er 1 el olijfolie, ¼ kl zout, een snuif peper, de wijnazijn en de mosterd door. Klop tot een dressing (voeg eventueel nog wat olie toe) en roer er de fijngehakte peterselie door.  
  • 4 Doe de geroosterde aardappeltjes bij de dressing en schep goed om, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt over de aardappeltjes. Serveer meteen. Lekker bij lamsbout uit de oven en boontjes.

Geroosterde knoflookaardappeltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Knoflookaardappeltjes uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten met krokant deksel
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van bietjes met koude knoflookaardappeltjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflookaardappeltjes Uit De Oven.
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept