Vissoep met langoustines

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij alle groenten, behalve de paprika, in stukjes. Snipper het venkelgroen. 
  • 2 Verhit de olijfolie, bak er de garnalen en garnaalkoppen in en blus met de cognac. Voeg er de tomatenpuree toe. Laat de kleingesneden groenten kort mee aanstoven in het mengsel. 
  • 3 Voeg ook de witte wijn, de Noilly Prat en de kruiden toe, schenk er 2, 5 l water bij en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken. 
  • 4 Mix de soep en giet ze door een zeef. 
  • 5 Rooster intussen de paprika's, pel ze en snij ze in stukjes. 
  • 6 Voeg de knorhaan, de langoustines en de in stukjes gesneden paprika toe en laat garen in de soep op een zacht vuur. 
  • 7 Snij de dobbelsteentjes van het oud brood en bak het in olijfolie. Kruid met peper en zout. 
  • 8 Werk de croutons af met een beetje aioli en gesnipperd venkelgroen, en serveer ze bij de soep. 

Vissoep met langoustines is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lentesalade van kreeft en langoustines
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-tagliatelle met langoustines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Blini’s van zoete aardappelen met langoustines
Snack
Bekijk recept
Paella royal
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept