1 Snij alle groenten, behalve de paprika, in stukjes. Snipper het venkelgroen.
2 Verhit de olijfolie, bak er de garnalen en garnaalkoppen in en blus met de cognac. Voeg er de tomatenpuree toe. Laat de kleingesneden groenten kort mee aanstoven in het mengsel.
3 Voeg ook de witte wijn, de Noilly Prat en de kruiden toe, schenk er 2, 5 l water bij en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken.
4 Mix de soep en giet ze door een zeef.
5 Rooster intussen de paprika's, pel ze en snij ze in stukjes.
6 Voeg de knorhaan, de langoustines en de in stukjes gesneden paprika toe en laat garen in de soep op een zacht vuur.
7 Snij de dobbelsteentjes van het oud brood en bak het in olijfolie. Kruid met peper en zout.
8 Werk de croutons af met een beetje aioli en gesnipperd venkelgroen, en serveer ze bij de soep.
Vissoep met langoustines is een recept van Libelle Lekker