Waterkerssoep met zure room

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de waterkers, verwijder slechte blaadjes en laat goed uitlekken. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
  • 2 Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • 3 Spoel de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij hem in reepjes.
  • 4 Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in een klontje boter. Bestrooi met de bloem en roer glad. Blus met de witte wijn en de groentebouillon. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen. Roer af en toe.
  • 5 Verdeel de paprikareepjes over vier soepkommen.
  • 6 Klop de room lobbig. Doe de waterkers bij de soep en mix glad. Giet er vervolgens de room bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de hete soep over de paprikareepjes en lepel er wat zure room over. Werk af met bonte peper en waterkers.

Waterkerssoep met zure room is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterkerssoep
20 min
Bekijk recept
Waterkerssoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssoep
30 min-
Bekijk recept
Romige waterkerssoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept