Konijn met worteltjes en aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de wortelen schoon, laat er een plukje groen aan. Snij ze in de lengte doormidden.
  • 2 Kruid het konijn met peper en zout. Bak het rondom goudbruin in 2 eetlepels boter, in een pan die in de oven kan.
  • 3 Doe er de ui, knoflook en kruiden bij. Blus met de wijn en de wildfond. Zet 1 uur in de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.
  • 4 Neem het konijn uit de oven. Zeef de saus en stoof daarin de wortelen beetgaar (ongeveer 10 minuten).
  • 5 Neem ze eruit en stoof ze nog even in boter. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Serveer het konijn met de saus en wortelen.

Konijn met worteltjes en aardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept