1 Verwarm de oven voor op 180° C. Hak de chocolade in stukjes.
2 Vet de tulbandvorm goed in en bestrooi de bodem en de zijkanten lichtjes met bloem. Zet hem in de koelkast.
3 Roer de boter schuimig met een snuifje zout, de suiker en de vanillesuiker. Voeg er, een voor een, de eieren aan toe. Roer telkens glad. Doe er de sinaasappelschil bij.
4 Vermeng de bloem met het cacaopoeder en het amandelpoeder.
5 Zeef het mengsel beetje bij beetje boven de eieren. Leng telkens aan met een straaltje lauwe melk.
6 Schep het beslag in de vorm. Bak 60 minuten in het midden van de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.
7 Laat de chocoladestukjes smelten in een warmwaterbad of de magnetron. Doe er de boter bij en roer glad.
8 Lepel het chocoladeglazuur over de cake. Werk af met amandelschilfers en chocoladekrullen. Laat volledig afkoelen en opstijven.
Chocoladecake met amandelen is een recept van Libelle Lekker