Chocoladecake met amandelen

6
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Hak de chocolade in stukjes.
  • 2 Vet de tulbandvorm goed in en bestrooi de bodem en de zijkanten lichtjes met bloem. Zet hem in de koelkast.
  • 3 Roer de boter schuimig met een snuifje zout, de suiker en de vanillesuiker. Voeg er, een voor een, de eieren aan toe. Roer telkens glad. Doe er de sinaasappelschil bij.
  • 4 Vermeng de bloem met het cacaopoeder en het amandelpoeder. 
  • 5 Zeef het mengsel beetje bij beetje boven de eieren. Leng telkens aan met een straaltje lauwe melk.
  • 6 Schep het beslag in de vorm. Bak 60 minuten in het midden van de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.
  • 7 Laat de chocoladestukjes smelten in een warmwaterbad of de magnetron. Doe er de boter bij en roer glad. 
  • 8 Lepel het chocoladeglazuur over de cake. Werk af met amandelschilfers en chocoladekrullen. Laat volledig afkoelen en opstijven.

Chocoladecake met amandelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept