Clafoutis van morieljes

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de morieljes en lek ze uit. Hak de sjalotten fijn. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter. 
  • 2 Smelt de rest van de boter in een pan en stoof er de sjalotjes in aan. Voeg er, wanneer de sjalotten glazig zijn, de morieljes aan toe. Kruid met peper en zout, roer om en laat al het vocht uit de pan verdampen. Verdeel het over de schaaltjes.
  • 3 Klop de melk, room, eieren en dooiers los in een kom. Giet dit eimengsel in de schaaltjes en zet ze 20 minuten in de oven, tot de vulling gestold is maar niet droog. Serveer.

Clafoutis van morieljes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met sjalottenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Suprême van kip met gele wijn en morieljes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept